Hagyományaink megtartása és egyben a megújulás képessége. Azt hiszem, így lehet sikeres a Bandérium, és élheti túl a következő húsz évet. Szép frázis, de önmagában keveset mondd. Igaz? Töltsük meg tartalommal!

Nincs biztos recept, és nem tudom az egész utat előre megírni, de a célokat kitűztük. Tudjuk, merre induljunk. Hatékonyabb munkamegosztás, komplexebb képzés és nevelés az utánpótlás részére, rendszeres egyeztetés.

 

 

11039428 929664073732371 248498976 n

 

 

 

 

Nem dicsekedni akarok, de rendkívüli lehetőség van a kezemben. Egy nagyszerű csapat segíti a munkámat. Fiatalok, és régebb óta fiatalok egyaránt. Értékes emberek, az élet más-más területén bizonyítanak naponta, és összeköt minket a Lovarda. Ez a sokféleség segít abban, hogy minden problémát megoldjunk együtt.

Az elmúlt években többet és többet vállaltam folyamatosan, olykor talán túl keveset beszéltem a célokról és az okokról a csapatomnak. Túl sokszor esett meg, hogy az utolsó percben kértem egy szívességet, sőt néha azt reméltem, hogy gondolatolvasók vesznek körül. Igyekszem a vezetési szokásaimon javítani, feladatokat átadni és többet mondani. Azt remélem, azok a társaim, akiktől segítséget kérek tudják, hogy nélkülük nem menne, és csakis együtt lehet jobban csinálni.

A laktanya egy régi hagyományát újraélesztjük márciustól. Minden hónap első keddjén szakemberek bevonásával szemlét tartunk a fiatal lovasok és lovaik részére. A sport járjon együtt a felelősséggel, eleganciával, teremtsük meg az igényt a jobbra önmagunkban és következő lovas generációban.

Zárszóként ma egy kis önkritika. Így magunk közt megvallom minden szilveszteri fogadalmam, hogy a lovascipőm rendben tartom. Kudarcos fogadalom sajnos, de a mustrára kénytelen leszek fényesíteni. Az első lépések legyenek szép cipőben.