Rendkívüli megtiszteltetés volt ma átvenni a Bács- Kiskun Megyei Közgyűlés díját. Köszönöm, hogy felterjesztettek és érdemesnek találtak rá! Ültem az ünnepi közgyűlésen, és hallgattam a kitüntettek méltatását, mielőtt sorra kerültem volna. Hallgattam a nagyszerű életutakat, a legtöbb díjazott karriere korábban indult, mint ahogy megszülettem. És arra gondoltam, hogy mennyit kell még tennem, hogy méltó legyek erre a díjra. De egyedül eddig sem jutottam volna, nélkületek nem. Bács- Kiskun Megye Sport Díját sokan kapták, sokak nevében állhattam ma ott.

Bővebben...

Lassan egy éve már hogy a huszárló megtörten elfeküdt. Mindig bíztunk benne, hogy újra lábra áll, s tovább őrzi az I. világháborúban elpusztult lovak emlékét. Ezen a héten végre bekövetkezett! Kapott a ló új, vaskos lábakat, melyek most egy szobrász keze alatt formálódnak. A szögletes négy oszlop lassan átváltozik kecses lábakká, a mester néha kér egy lovat, nézegeti, méregeti és tovább farag.

 

20150412 161341 816 x 459

Bővebben...

Kicsit nagyobb szünet után írok Nektek újra, bár nem igazán jeleztétek, hogy hiányzik a blog. Nem rég így fejeztem be az egyik bejegyzést:

„Volt még valami ebben a hétben: Ígéret. A jövő ígérete, amihez mindene megvan a Kiskunhalasi Lovardának.”

 

 

promise  

Bővebben...

Csalódást kell okoznom nektek. Ma nem a lovakról, lovardáról fogok írni. Pedig zajlik az élet. Ígérem, hamarosan beszámolok mindenről. Most inkább magunkról, rólam talán Rólad is. Nem szándékom Coelho-i magaslatokba törni, még csak a halasi Müller Péter sem leszek. Aki ismer, az pedig okkal fogja mondani, hogy éppen nekem kéne okulni. Igyekezni fogok.

 

keep calm im just offline

Bővebben...

Kedves Olvasóm! Megint egy héttel öregebb lettél. Ismersz jól, én nem öregszem, csak tapasztalok. Ez a hét is sok tapasztalatot hozott, többségében jókat. Sűrű hetünk volt a lovardában.

Új dolgokba vágtunk mindközül a legfontosabb a szemle, amit ezután minden hónapban megtartunk. Megtapasztaltuk, hogy mit kell jobban csinálni legközelebb, de alapjában hasznosnak ítélem a mustrát. Köszönet Varró Józsefnek, aki levezette a szemlét és tanácsokkal látta el a lovasainkat.

 

1606873 791098624301584 4184366148111316545 n

 

Bővebben...