A Kiskunhalasi Championátus és Országos Minősítő Díjugrató Verseny harmadik napján 300-at is meghaladta a startok száma és ezt is gond nélkül elbírta a halasi lovas aréna infrastruktúrája. Bár az esős időjárás délután némileg beleszólt az eredeti forgatókönyvbe, de a lovasok teljesítményét mindez nem befolyásolta és látványos, izgalmas produkciókat láthatott a szépszámú közönség.

 

 

Chamiponatus 59

 

 

A nap legnehezebb számában, a 140 cm-es magasságú akadályokkal nehezített A/3*-as versenyszámban, 36 indulóból két hibátlan lovaglás született, közülük Reischl Márton Latino nyergében volt gyorsabb.

 

Az A/3*-as versenyszám első három helyezettjének eredménye:

 

1. Reischl Márton (Latino) Vajtai Elit LCSE, 0 hp, 65,97 mp
2. Mráz Tamás (Rakéta Remény) Castilia, 0 hp, SC67,36 mp
3. ifj. Szabó Gábor (Timpex Csatadal) Timpex Nyíregyháza LK, 4 hp, 66,35 mp

 

A nap utolsó fordulóját, a már kissé felázott talajon rendezett, A/1 nyitott és fiatal lovas versenyszámot Szotyori Nagy Kristóf, mint mondta tudatosan vállalt agresszívnak látszó lovaglással nyerte.

„Az idén ez már a hatodik közös sikerünk hasonló versenyszámban Timpex Csárdaszépe nevű lovammal. Kifejezetten fekszenek a vadászlovaglásszerű pályák neki. Mivel egy hibaidős számról volt szó, amelyben az első verőhiba időként számít, így érdemes dinamikus lovaglással próbálkozni. Ezt tettük most is, amiben remek partnernek bizonyult ismét Csárdaszépe. A füves pályának egyébként a napközbeni eső sem ártott meg. Egy kicsit az elején lazább volt a talaj felső rétege, de ez nem befolyásolta lényegesen a lovak elugrását" – mondta a szám győztese, a Díjugrató Szakbizottság elnöke.

 

Az A/1 nyitott és fiatal lovas versenyszám első három helyezettjének eredménye:

 

1. Szotyori Nagy Kristóf (Timpex Csárdaszépe) Prosper LK, 0 hp, 60,24 mp
2. Janik Attila (Lüsi-N) Colonado Lovasiskola SE, 0 hp, 63,13 mp
3. Füzér Gábor (Filibert) Kiskunhalasi LTSE, 0 hp, 64,09 mp

 

A további eredmények ide kattintva érhetők el, az eseményen készült képeket pedig Galériánkban találják!

 

A kiskunhalasi verseny vasárnap a döntő versenyszámokkal folytatódik. A versenyszámok reggel 8 órától késő délutánig tekinthetők meg, mellette lovas felszerelések vására, büfé, étterem szolgáltatás várja a látogatókat, a belépés ingyenes.

 

Szöveg: Kovács Iván, fotó: Hajdu Kriszta

 

Chamiponatus 58

 

Chamiponatus 67