„Teljes terhelés alatt a kiskunhalasi lovas aréna" – mondta Juhász Tibor, a Kiskunhalasi Championátus és Országos Minősítő Díjugrató Verseny menedzsere, a Magyar Lovas Szövetség elnökségi tagja. "Ilyen számú induló és ennyi ló, az iskola aranykorszakában sem volt Kiskunhalason, de Rózsahegyi Róbert versenyigazgató csapatával és a Halasi Városgazda Zrt. munkatársai kiváló körülményeket teremtettek az ország egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező díjugrató bázisán, eddig jól vizsgáznak a szervezők.”

 

Championatus 33Pénteken tíz versenyszámra került sor, amelyekből a délután 6 órakor befejeződött utánpótlás számot emeltük ki, amelyben 16 lovas startolt a 125 cm-es akadályokkal nehezített pályán. A versenyszámot időre, egyszeri összevetéssel rendezték meg és heten kerültek a fináléba. Az összevetés rövidített pályáján merész lovaglásokat láthatott a közönség. A bátor versenyzés persze többeknél látványos hibákat is hozott, de ez adta a szám sava-borsát. Végül az egyik kockáztató lovasnak, Nevelits Laurának Kalanddal jött be a bátor versenyzés, mert hibátlanul, a legrövidebb idő alatt mentek végig a pályán társával.

A győztes Nevelits Laura nyilatkozatában külön kiemelte, határozott győzelmi szándékát. „Nyerni akartam a versenyszámot, mert már az elején szerettem volna kellő mennyiségű pontot szerezni a sikeres folytatáshoz (a kiskunhalasi verseny a Championátus első fordulója szerk.). Így kockáztattam és gyors pályát mentem. Kaland temperamentumos ló, ugyanakkor precíz, fordulékony. Ezen tulajdonságait kihasználva levágtam a fordulókat és tempósan haladtunk. Sikerült, aminek nagyon örülök. Remek a pálya, jó a szervezés, tetszik a kiskunhalasi verseny” – tette hozzá a Viktor-i Sportegyesület győztes lovasa.A versenyszám első három helyezettjének eredménye:

1. Nevelits Laura (Kaland), Viktor-i Sportegyesület, 0 hp, 37,79 mp
2. Gajda Fanni (Airvent Money), Alfonz Lovas Klub, 0 hp, 40,78 mp
3. Béni Lilla (Costa Rica Ronin Drogida), Kincsem Lovaspark SE, 0 hp, 41,70 mp

A nap további eredményei ide kattintva érhetők el!

A kiskunhalasi lovas esemény szombat vasárnap folytatódik a kiskunhalasi lovas arénában. A versenyek reggel 8 órától késő délutánig tartanak, mellette lovas felszerelések vására, büfé, étterem szolgáltatás várja a látogatókat, a belépés ingyenes.

 

 

Az eseményről készült képek Galériánkban tekinthetők meg!


Szöveg Kovács Iván, kép Hajdu Krisztina

 

Championatus 42

 

Championatus 43

 

Championatus 44