Az utóbbi évek legnagyobb érdeklődését kiváltó, Championátus és Országos Minősítő versenyre kerül sor 2014. július 31-től augusztus 3-ig Kiskunhalason – mondta Rózsahegyi Róbert versenyigazgató.

 

 

champ f 10

 

„Eddig 245 ló elhelyezésére kaptunk jelzést, ami komoly feladatok elé állítja a szervezőket. Persze öröm ez, ugyanakkor a fedeles lovardában kell plusz istállókat kialakítani és a saját lovainkat is környékbeli lovardákban kell elhelyezni a négy napos verseny időszakában.”

A halasi lovas eseményen naponta reggel 8 órától késő délutánig startolnak a díjugratók, akik között a különböző korosztályos lovasok és a profi sportolók is nyeregbe szállnak.

„Valószínű az 1000 startot is elérjük a négy nap során" – erősítette meg a versenyigazgató.

"Szinte minden ismert és kevésbé ismert indulási jogosultsággal rendelkező halasi lovas látható lesz a lovas arénában, de itt lesz a például májusi Grand Prix győztes és második helyezett Burucs testvérpáros is" – tette hozzá. Néző és versenyző centrikus eseményünkön újdonság lesz, hogy már a melegítő pályán is elektronikus kijelző tájékoztatja a lovasokat, ami nagy segítség a start előtt.

"Rendkívül gazdag díjazása lesz a versenyünknek, több mint egy millió Ft értékű ajándéktárgy várja a győztes és helyezett lovasokat" - tette hozzá Rózsahegyi"Ezúton köszönöm a halasi és más vállalkozóknak a segítségét, akik pénzzel, tárgyjutalommal vagy természetbeni juttatással járultak hozzá a minőségi rendezéshez."

"Akik éppen a Sóstó Csárda kitelepült étteremében tartózkodnak, azok sem maradnak le a pályán versenyző aktuális lovas produkciójáról, mert a RiderLine online közvetítésének köszönhetően egy óriás képernyőn követhetővé tesszük a történéseket. És hogy a közönség és a lovasok még jobban érezzék magukat, augusztus 1-én, pénteken Rider Night névvel, nyitott zenés estet rendezünk, amihez DJ Benny szolgáltatja a színvonalas muzsikát." – mondta Rózsahegyi Róbert versenyigazgató.

A négynapos versenyre, a Fazekas Mihály u. 1. szám alatt található lovas arénába a belépés ingyenes. Információk a verseny hivatalos honlapján, a www.lovashirek.hu oldalon találhatók.

 

Kép-szöveg: Kovács Iván

 

champ f 13

 

champ f 15

 

champ f 29